Vi presenterar Per Erik Persson,

och här finner du de böcker vi vet om att han skrivit!
Här på Per Eriks sida är också både företag och sysslor länkade med hjälp av bilder.

Vi vill visa att lokal handel hjälper fram lokala entreprenörer. Stärk din egen kommun i norra Sverige i en gemensam strävan efter den samhällsanda som präglas av samhörighet och tilltro. Vi lyfter idag fram den norrländska bygden med hjälp av skribenter, författare och företag, som håller den norrländska bygden levande. En bild säger mer än tusen ord och ser du någon bild du tycker är intressant så klicka över den! Kanske kommer du fram mitt i en intressant drömsatsning, kanske mynnar länken ut i en författares försäljning. Eller så hamnar du helt enkelt hos en av alla dessa norrländska entreprenörer -Man vet aldrig riktigt vart det bär!


Syöldate kommuvna


Syäldate historia

En stad i Skellefteå kommun. Det är fastställt att människor fanns i trakten cirka 6000 f.Kr. Från 1300-talet, när Skellefteå socken grundas, och framåt finns skriftliga källor, där det bl a berättas att det 1419 fanns 60 hushåll i socknen. 1543 hade antalet stigit till 372, och då uppförs också den första stenkyrkan, vars sakristia fortfarande finns bevarad i Skellefteå landsförsamlings kyrka, Landskyrkan.

På 1500- och 1600-talen hade man planer på att anlägga en ny stad i Skellefte socken. När Piteå (som vid denna tidpunkt var beläget där Öjebyn ligger idag) brann ned år 1666, ville Piteås borgare anlägga en ny stad. Den skulle ligga omkring åtta mil söderut på Storkåge bys ägor (där samhället Kåge idag ligger), på grund av ortens naturligt djupa hamn.

Alla bilder under portalen är länkade, i tanken på ninnan.se källhänvisning.
klicka, böcker för att köpa dem, annat för handel i Skellefteå kommun,

Välkomna och låt hela Sverige leva!


Han har skrivit boken Botnia - landet som reser sig ur havet, och den kan man köpa på Ord&visor förlag i Skellefteå.

Så här beskriver Per Erik boken:
När den mäktiga inlandsisen smälte för 9 600 år sedan låg Umeå, Skellefteå och Vasa på bottnen av ett 250 meter djupt hav. Än höjer sig landet med när metern på hundra år. Om två till tretusen år kommer en landbrygga att bildas mellan Sverige och Finland och Bottenviken snörs av till Europas största sjö.

Köp, läs och följ 
Per Erik Persson i Skellefteå!

ord_och_visor_25ar_3_2jpg

Ord&visors Norrlandsfönster!
Här hittar du länkar till förlagets böcker,
som handlar om, eller utspelar sig i Norrland.
Utsålda titlar redovisas inte.


Vi vill visa att lokal handel hjälper fram lokala entreprenörer. Stärk din egen kommun i norra Sverige i en gemensam strävan efter den samhällsanda som präglas av samhörighet och tilltro.

Vi lyfter idag fram den norrländska bygden med hjälp av skribenter, författare och företag, som håller den norrländska bygden levande.

En bild säger mer än tusen ord och ser du någon bild du tycker är intressant så klicka över den! Kanske kommer du fram mitt i en intressant drömsatsning, kanske mynnar länken ut i en författares försäljning. Eller så hamnar du helt enkelt hos en av alla dessa norrländska entreprenörer -Man vet aldrig riktigt vart det bär!

Och vill du bli med i gruppen som presenterar sig och sin kommun ...

Gilla och dela vidare och läs mer om fawor.com >>>