Vi presenterar Marie-Louise Marc,

och här finner du de böcker vi vet att hon har skrivit!

På Marie-Louises plats är också både företag och sysslor länkade
med hjälp av bilder, vi står nämligen bakom bygden.

Vi vill visa att lokal handel hjälper fram lokala entreprenörer. Stärk din egen kommun i norra Sverige i en gemensam strävan efter den samhällsanda som präglas av samhörighet och tilltro. Vi lyfter idag fram den norrländska bygden med hjälp av skribenter, författare och företag, som håller den norrländska bygden levande. En bild säger mer än tusen ord och ser du någon bild du tycker är intressant så klicka över den! Kanske kommer du fram mitt i en intressant drömsatsning, kanske mynnar länken ut i en författares försäljning. Eller så hamnar du helt enkelt hos en av alla dessa norrländska entreprenörer -Man vet aldrig riktigt vart det bär!

Syöldate kommuvna

Syäldates historia

Det var änkorna efter alla soldater som fick dra det tunga lasset vid bygdens långsamma återhämtning i början av 1700-talet.

På 1500- och 1600-talen hade man planer på att anlägga en ny stad i Skellefte socken. När Piteå brann ned år 1666, ville Piteås borgare anlägga en ny stad. Den skulle ligga omkring åtta mil söderut på Storkåge bys ägor, på grund av ortens naturligt djupa hamn. Den unge kungen, Karl XI, utfärdade privilegier till den nya staden, men Piteås borgare ändrade sig dock i sista stunden och valde att istället återuppbygga Piteå på dess nuvarande plats. Sålunda skrinlades planerna på en ny stad mellan Piteå och Umeå. Under den svenska stormaktstiden så deltog de flesta männen i krigen och Skellefteå kompani slogs ut två gånger.

Alla bilder under portalen är länkade i tanken på ninnan.se, källhänvisning.

Klicka böcker för att köpa dem, annat för handel i Skellefteå,

Och du, välkommen!


 

Vi vill visa att lokal handel hjälper fram lokala entreprenörer. Stärk din egen kommun i norra Sverige i en gemensam strävan efter den samhällsanda som präglas av samhörighet och tilltro.

Vi lyfter idag fram den norrländska bygden med hjälp av skribenter, författare och företag, som håller den norrländska bygden levande.

En bild säger mer än tusen ord och ser du någon bild du tycker är intressant så klicka över den! Kanske kommer du fram mitt i en intressant drömsatsning, kanske mynnar länken ut i en författares försäljning. Eller så hamnar du helt enkelt hos en av alla dessa norrländska entreprenörer -Man vet aldrig riktigt vart det bär!

Och vill du bli med i gruppen som presenterar sig och sin kommun ...

Gilla och dela vidare och läs mer om fawor.com >>>