Anna Sundström Linmark

Här presenterar vi Anna Sundström,

och här finner du de böcker vi vet om att hon har skrivit!

Här på Annas sida är också både företag och sysslor länkade med hjälp av bilder,
vi står nämligen bakom bygden,


Så håll till godo och klicka en bild!


Alla bilder under portalen är länkade, i tanke på ninnan.se källhänvisning.
klicka, böcker för att köpa dem, annat för handel i Umeå kommun,

Välkomna och låt hela Sverige leva!

Vi vill visa att lokal handel hjälper fram lokala entreprenörer. Stärk din egen kommun i norra Sverige i en gemensam strävan efter den samhällsanda som präglas av samhörighet och tilltro. Vi lyfter idag fram den norrländska bygden med hjälp av skribenter, författare och företag, som håller den norrländska bygden levande. En bild säger mer än tusen ord och ser du någon bild du tycker är intressant så klicka över den! Kanske kommer du fram mitt i en intressant drömsatsning, kanske mynnar länken ut i en författares försäljning. Eller så hamnar du helt enkelt hos en av alla dessa norrländska entreprenörer -Man vet aldrig riktigt vart det bär!

Klicka bokbild, handla!

 
 

Provins - Att skriva om sig själv och andra
Författare:
- Sigrun Bragadottir Jag vill hålla mitt barn så nära mig
- Marian Bergroth Välfärdssamhället
- Håkan Sandell & Nina M Olsson Pasolinis ungdomsdiktning
- Pier Paolo Pasolini Tre dikter
- Jonathan Morén om Abd al-Rahman Munif
- Abd al-Rahman Munif ur Städer av salt
- Jonathan Larsson Fumeå
- Christine Bylund Dra en j-vla gräns (som brorsans kompis säger)
- Ellenor Lindgren Lifsens rot eller ”Boken om mamma”
- Klara Meijer Konsten att låta kropparna tala
- Jonas Svennem & Carl Åkerlund En pelikan på myren – sånger från Tjärdalen
- Bengt Pohjanen Hilja Byström-land
- Malin Nord om Ing-Marie Erikssons Märit
- Anna Sundström Lindmark Att göra litteratur av verkligheten
- Kent Lundholm Självbiografins dilemma
- Anne Marie Têtevide På långa vägar fram till Ildens døgn
- Anne Marie Têtevide ur Ildens døgn

I skuggan av ett geni
Det här är berättelsen om Alvar Lindmark, den fattige och djupt religiöse bondsonen från Burträsk utanför Skellefteå som uppfann hissen som skulle nå till Gud. Han grundade det internationella storföretaget Alimak, blev Skellefteås excentriske miljonär som älskade amerikanska bilar och stora kyrkorglar. Men Alvar förlorade det han byggt upp.

I skuggan av ett geni, är en annorlunda bok om framgång. Det är en berättelse om den sköra tråden mellan geni och galenskap, rikedom och fattigdom och om nödvändigheten av fasader och yta i en värld där människor så ofta dömer den som går mot strömmen. Dessutom är också ett barnbarns kamp med en bok och ett bitvis smärtsamt möte med sin egen historia och sig själv.Sommarens mest lånade böcker i Skellefteå

"När Skellefteborna valde skönlitterär förströelse i sommar var det en bok med lokal anknytning som var populärast. Anna Sundström Lindmarks bok ”I skuggan av ett geni: arvet från uppfinnaren som tog hissen upp till himlen”


*** Anna föddes 1975 i Umeå, men bor nu i Sikeå - Robertsfors kommun. Hon är gift har två barn, hund, katt och en svart Renault. Den ständiga känslan av att vara annorlunda är det som driver henne, där finns både inspiration och smärta. Anna har skrivit och berättat i hela sitt liv. Innan hon lärde sig skriva, målade hon och talade in berättelser på band. Hon bearbetade upplevelser av det mesta på det viset. Då hon var yngre ville hon bli skådespelerska, hon kände att där kunde hennes känslighet komma till sin rätt, vilket är en dröm hon fortfarande bär på. Men istället för att jobba med teater läste hon poäng i filosofi och litteraturvetenskap på universitetet. Så bestämde hon sig för att bli journalist och i det yrket blev nyfikenheten, och inlevelseförmågan hennes största framgångsfaktor då hon älskar att berätta. Ofta ville hon skriva om människor som befann sig utanför normernas ramverk. Hos dessa fann hon själv visdom och inspiration. Ibland tänkte hon att det var sig själv hon berättade om. Känslan av att skava som en pusselbit som aldrig riktigt passar in någon stans. Och kanske är det därför som hon efter sex år som tillsvidareanställd journalist, valde friheten framför tryggheten. Hon sa upp mig på vinst och förlust och startade jag sitt eget företag.


This is my life! Många hälsningar och välkommen!

Reading is easy, and thinking is hard work, but the one is useless without the other

- Lord Bryce

Vi vill visa att lokal handel hjälper fram lokala entreprenörer. Stärk din egen kommun i norra Sverige i en gemensam strävan efter den samhällsanda som präglas av samhörighet och tilltro.

Vi lyfter idag fram den norrländska bygden med hjälp av skribenter, författare och företag, som håller den norrländska bygden levande.


En bild säger mer än tusen ord och ser du någon bild du tycker är intressant så klicka över den! Kanske kommer du fram mitt i en intressant drömsatsning, kanske mynnar länken ut i en författares försäljning. Eller så hamnar du helt enkelt hos en av alla dessa norrländska entreprenörer -
Man vet aldrig riktigt vart det bär!

Och vill du bli med i gruppen som presenteras, tala om det ...

bkpam2148286_swischjpgGlöm inte att du kan köpa dina böcker genom att betala med Swish...

När du skickar pengar med Swish får mottagaren pengarna direkt utan mellanhänder. www.ninnan.se, har ingenting med betalningar att göra, vi hjälper bara till med presentation och reklam för medlemmen på sidan. Konversation måste du föra med säljaren direkt.

Med Swish kan du:

  • Skicka pengar till privatpersoner
  • Betala till företag, organisationer och föreningar
  • Handla i e-butiker och app
  • Kom igång med Swish